Gevangenis Sint-Gillis opent nieuw medisch centrum

© tvbrussel
13/02/2006
De gevangenis van St-Gillis heeft weer een ziekenboeg. Twee jaar geleden ging die dicht voor renovatiewerken. Daardoor moesten gedetineerden naar andere ziekenhuizen worden gebracht en dat bracht extra werk mee voor de cipiers. Maar dat is nu dus voorbij.

Minister van Justitie Laurette Onkelinx (PS) bezocht maandagvoormiddag de gevangenis van Sint-Gillis. Daar opende ze officieel het medisch centrum van de gevangenis. Nu kunnen hier weer 20 patiënten worden behandeld voor uiteenlopende zaken, zoals voor kleine chirurgische ingrepen.

Voor meer gespecialiseerde zaken worden de gedetineerden nog steeds overgebracht naar gewone ziekenhuizen. Maar het is toch al een hele vooruitgang met de voorbije twee jaar.

Vroeger moesten de zieke gevangenen naar andere ziekenhuizen. Voor het gedetineerdentransport waren veel cipiers nodig. Dat zorgde voor extra werkdruk en voor problemen op het vlak van veiligheid. Daardoor ontstonden geregeld stakingen.

Voor de vernieuwde ziekenboeg zijn zeven extra cipiers aangeworven. Het medisch centrum dient niet alleen voor de zeshonderd gevangenen in Sint-Gillis, maar ook voor de andere Brusselse en Waalse gevangenissen. De renovatie heeft twee miljoen euro gekost.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni