Er komt dan toch een hotel met 150 kamers op de locatie van het Gesù-klooster aan de Koningsstraat. De Zwitserse projectontwikkelaar heeft beslist om zich te schikken naar het arrest van de Raad van State. Die oordeelde eerder dat in het project woonruimte moest voorzien worden.

Wat voorafging: De Zwitserse projectontwikkelaar Rosebud Heritage wou een hotel met 150 kamers bouwen op de site van het Gesù-klooster aan de Koningsstraat in Sint-Joost-ten-Node. De bouwvergunning daarvoor werd echter vernietigd door de Raad van State na een klacht van een buurtbewoner en stadsverenigingen Arau en Inter-environnement. De Raad van State oordeelde dat een klooster als woonruimte moet beschouwd worden. En volgens het Gewestelijk Bestemmingsplan (GBP) moet die verloren ruimte in een nieuw project gecompenseerd worden.

Er komt nu geen aanpassing van het GBP, een oplossing die eerder geopperd werd. Die procedure zou minstens een jaar in beslag nemen. Rosebud Heritage heeft beslist zich te schikken naar de beslissing van de Raad van State. Dat staat in de krant La Capitale en wordt door Pierre Buyssens van Rosebud Heritage bevestigd aan brusselnieuws.be. "Onze architecten zijn bezig om 5.500 à 6.000 vierkante meter woonruimte te integreren in het project, de exacte oppervlakte moet nog vastgelegd worden."

De projectontwikkelaar hoopt de nieuwe bouwaanvraag voor de zomer in te dienen. "Wij hopen dan in de loop van 2012 de eerste spade in de grond te steken," zegt Buyssens.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Joost-ten-Node, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni