Gestolen mummiehoofd alweer teruggevonden

© brusselnieuws.be
30/04/2015

Het mummiehoofd dat vorige week uit het Jubelparkmuseum werd gestolen, is terecht. Dat laat het parket weten. De dader werd al aangehouden en heeft bekend.

Het hoofd verdween vorige week uit de reserve van het museum. “De diefstal werd vastgesteld door een conservator van de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis”, meldt het KMKG in een persbericht.

Volgens het parket liet de dief een bol van verfrommeld papier achter op de plaats van het hoofd om de diefstal te maskeren. Dergelijke stukken liggen op een tapijtje en zijn bedekt met een zijden papier om ze te beschermen tegen stof en vuil.

De dader werd echter snel geïdentificeerd en aangehouden. "Hij bekent de feiten en verklaart uit geldgewin te hebben gehandeld", zo laat het parket weten.

Het hoofd was inmiddels wel verkocht door de dief. "De nieuwe eigenaar - die ter goeder trouw is - heeft er echter afstand van gedaan en het hoofd zal aldus spoedig terug worden bezorgd aan het museum", aldus het parket.

De federale culturele instellingen

De federale wetenschappelijke instellingen verkeren in crisis. Het museum voor Moderne Kunst is al sinds 1 maart 2011 gesloten, de opening van de afdeling art nouveau van het Koninklijk Museum voor Kunst en Geschiedenis is uitgesteld. Bovendien rijzen vragen over de verspreiding van de art-nouveaucollectie over drie musea. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Cultuurnieuws, De federale culturele instellingen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni