Gerecht zoekt mogelijke handlanger Nemmouche

© FM Brussel
23/01/2015

Mehdi Nemmouche, de terrorist die in het Joods Museum vier mensen doodschoot, had mogelijk een handlanger. Speurders zijn in elk geval op zoek naar een man die vier dagen na de aanslag met Nemmouche is gesignaleerd aan het Noordstation.

Beide mannen zijn samen te zien op de camerabeelden, opgenomen op 28 mei 2014 langs de Albert II-laan. De vermoedelijke handlanger draagt een sporttas. Het duo was mogelijk onderweg naar het Noordstation om een ticket te kopen voor de bus naar Marseille, die Nemmouche een dag later zou nemen.

Bij zijn aankomst daar werd hij gearresteerd. Nemmouche was toen in het bezit van een sporttas, waarschijnlijk de tas die op het filmpje te zien is, waarin de wapens zaten die waarschijnlijk bij de aanslag gebruikt waren.

De federale politie publiceerde de beelden vorige week als opsporingsbericht. De politie vraagt om contact op te nemen met de speurders via het gratis nummer, 0800/30.30.0

"We zoeken die man om hem uitleg te vragen over zijn aanwezigheid in Brussel", klinkt het bij het federaal parket, dat geen verdere commentaar over het dossier kwijt wil.

Op 29 juli werd de man aan België uitgeleverd en sindsdien zit hij in voorlopige hechtenis. Nemmouche heeft tot nog toe elke betrokkenheid bij de aanslag ontkend.

Aanslag Joods Museum

Op zaterdag 24 mei 2014 kwamen vier mensen om het leven toen een man het Joods Museum binnenstapte en begon te schieten. Een week na de aanslag werd in Marseille een eerste verdachte, Mehdi Nemmouche, opgepakt.     

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Aanslag Joods Museum

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni