Gerecht op zoek naar drie mannen die dakloze doodsloegen

© brusselnieuws.be
17/12/2014

Het Brusselse gerecht is op zoek naar drie mannen die op 6 december op de Brusselse Anspachlaan een dakloze in elkaar sloegen. Het 32-jarige slachtoffer overleed enkele dagen later in het ziekenhuis.

Het parket heeft woensdag een opsporingsbericht over de feiten verspreid.

De eerste dader van de dodelijke slagen is een man van rond de 20 jaar oud. Hij is van het Europese type, sportief gebouwd en heeft kortgeknipt, donkerblond haar.

De tweede dader is ook atletisch gebouwd en ongeveer even oud, maar eerder van het zuiderse type. Hij heeft korte donkere haren en droeg een opvallende roze dodounevest.

De derde dader is rond de dertig jaar oud. Hij is normaal gebouwd en lijkt ook een zuiders type. Hij heeft kort donker haar dat naar achter is gekamd.

De drie kregen het zaterdagochtend 6 december omstreeks 05.20 uur aan de stok met het slachtoffer, ter hoogte van het Star Casino op de Anspachlaan.

Sigaret
Het slachtoffer, een Afrikaanse man, sprak er voorbijgangers aan en vroeg een sigaret of kleingeld. Om een nog onduidelijke reden escaleerde de ruzie, waarna de bedelaar rake klappen moest incasseren.

De drie daders gingen er vandoor terwijl het zwaargewonde slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis. Daar overleed hij enkele dagen later.

Wie de mannen uit het opsporingsbericht kent of weet waar ze zijn, kan contact opnemen met de politie via het gratis nummer 0800/30300 of via opsporingen@politie.be. Ook wie getuige was van de vechtpartij, kan zich melden. Discretie wordt verzekerd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni