Gentsesteenweg in Berchem: deels weer eenrichtingsverkeer

© brusselnieuws.be
19/12/2014

Op de Gentsesteenweg tussen de Zelliksesteenweg en de Keizer Karellaan geldt opnieuw eenrichtingsverkeer, zij het met een uitzondering voor lokaal verkeer. Dat compromis kwam uit de bus na het nodige getouwtrek tussen de gemeente Sint-Agatha-Berchem en het Gewest.

Het Brusselse Gewest voerde in november eenrichtingsverkeer in op de Gentsesteenweg in Sint-Agatha-Berchem om de veiligheid aan de tramhalte te verbeteren en om te vermijden dat de bussen en trams van de MIVB vastraken in de files. De maatregel gold maar voor een kort stuk, tussen de de Zelliksesteenweg en de Keizer Karellaan.

Maar heel veel automobilisten negeerden het eenrichtingsbord. Het nabijgelegen winkelcentrum Basilix kloeg dan weer over een verslechterde bereikbaarheid. Bovendien was het eenrichtingsbord volgens de gemeente geplaatst zonder wettelijke basis. Burgemeester Riguelle (CDH) vond er niet beter op dan het eenrichtingsbord af te dekken met plastic.

Camera's
Mobiel Brussel, de gemeente Sint-Agatha-Berchem en het kabinet van minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) zaten donderdag bijeen. Het bereikte compromis herstelt het eenrichtingsverkeer, maar laat een uitzondering toe voor plaatselijk verkeer. Dat laatste is in afwachting van een bredere mobiliteitsstudie na Nieuwjaar.

Het is nu zeer de vraag in hoeverre de automobilisten het eenrichtingsverkeer gaan respecteren. "Als de huidige regeling blijft, dan overwegen we om camera's te plaatsen in de Gentsesteenweg om de naleving van de verkeersborden te controleren", zegt Smets woordvoerder aan brusselnieuws.be.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Agatha-Berchem, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni