Gemeenschapswachten worden oren en ogen van Child Focus

© FM Brussel
04/03/2015

De Stad Brussel en Child Focus hebben een overeenkomst gesloten om beter samen te werken bij onrustwekkende verdwijningen van kinderen. Vanaf vandaag zullen stadswachten een foto en een korte beschrijving meekrijgen als een kind in Brussel gezocht wordt.

“We willen een beroep doen op de stadswachten omdat ze het gewoon zijn toezicht te houden. Ook is het handig dat iedereen hen kent, zowel de handelaars als gewone burgers”, zegt Child Focus-directrice Heidi De Pauw.

De 130 stadswachten van de gemeente Brussel zullen actief ingezet worden in de zoektocht naar vermiste kinderen.

Volgens De Pauw is die aanpak zeer nuttig wanneer kinderen thuis zijn gaan lopen. Als zij horen dat ze gezocht worden, lopen ze vaak nog verder weg. Daarom is een kleinschalige en gerichte zoekactie, zoals met de stadswachten, vaak efficiënter dan wanneer het grote publiek wordt ingelicht over een verdwijning.

Na Schaarbeek is Brussel de tweede gemeente van het Hoofdstedelijk Gewest die Child Focus actief zal bijstaan in de zoektochten. In totaal tekende de organisatie die zich inzet voor vermiste en uitgebuite kinderen al samenwerkingsverbanden met 23 Belgische gemeenten.

De gemeenschapswacht: "We hielpen al eerder bij vermiste kinderen of Alzheimer-patiënten"

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni