Gehandicapte vrouw eist aangepaste zorg

© brusselnieuws.be
28/07/2014

De gehandicapte Christiane J. heeft begin juli een kort geding aangespannen tegen het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH). De zaak kwam maandagochtend voor in de rechtbank van eerste aanleg.

De 64-jarige vrouw lijdt aan een ernstige vorm van reumatoïde artritis, een auto-immuunziekte die haar gewrichten aantast. Haar advocaat Jan Beulens wil het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) verplichten betere zorg te verlenen, schrijft De Morgen. VAPH zegt dat alles te doen om gehandicapten aan een plaats te helpen, maar dat ze instellingen niet kunnen verplichten een patiënt op te nemen.

De vrouw wordt al jaren van de ene naar de andere plek gebracht, maar nergens krijgt ze de juiste behandeling. Haar laatste verblijfplaats was een bejaardentehuis, waar ze met veel oudere mensen samenwoonde. Ook kon het bejaardentehuis haar niet de nodige kinesitherapie bieden. De zorg in het bejaardentehuis houdt dan ook op 11 augustus op. Voorlopig verblijft de vrouw in een ziekenhuis. Het is nog niet duidelijk waar ze daarna naartoe gaat.

Aangepaste zorg is voor Christiane J. heel belangrijk, “om weer een klein beetje te kunnen genieten van het leven," zegt ze aan tvbrussel.

Het is niet de eerste keer dat de VAPH in de rechtbank staat. Eind mei moest VAPH verplicht een gehandicapte vrouw laten opnemen. De uitspraak in deze zaak volgt voor uiterlijk 31 juli.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni