Uur langer onderweg naar Brussel door staking

© brusselnieuws.be
24/11/2014

De gemiddelde reistijd richting Brussel was op de meeste invalswegen een uur langer maandagochtend. Door de provinciale actiedagen tegen de besparingen van de federale regering is er ook grote hinder op het spoor. In het Zuidstation hielden stakers de Thalys op.

Met acties in Antwerpen, Limburg, Henegouwen en Luxemburg trappen de drie grote vakbonden maandag de eerste van drie provinciale stakingsdagen af. De acties laten zich ook in Brussel sterk voelen.

Zoals aangekondigd rijden er geen treinen op de as Antwerpen-Brussel-Charleroi. Maar ook op de lijn Oostende-Brussel-Eupen zijn enkele treinen afgeschaft. Richting Brussels Airport rijden wel treinen, al kan de reiziger ook daar te maken krijgen met afgeschafte treinen.

Ook het internationale treinverkeer ondervindt hinder. De Thalys rijdt niet naar Amsterdam en richting Parijs zijn er serieuze vertragingen door een actie in het Zuidstation. Leden van de socialistische spoorvakbond blokkeerden daar gedurende een uur de treinstellen van Thalys. Dat deden ze uit solidariteit met de acties bij schoonmaakbedrijf BM&S. Daar wordt al gestaakt sinds 21 augustus gestaakt, uit onvrede met het ontslag van twee werknemers die ook vakbondsafgevaardigde zijn.

In Vlaams-Brabant rijdt De Lijn zo goed als normaal, enkel bussen vanuit de provincies Antwerpen en Limburg zijn geschrapt.

Er is ook meer fileleed dan gewoonlijk op de Ring rond Brussel. De spits kwam vroeger op gang en de gemiddelde reistijd was zowat een uur langer dan normaal, zeker op de E40 vanuit Gent, de E19 vanuit Bergen en de E411 vanuit Namen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni