Geen trajectcontrole in de Leopold II-tunnel voor najaar 2016

© brusselnieuws.be
27/04/2015

Het pilootproject met trajectcontrole in de Leopold II-tunnel zal pas in de tweede helft van 2016 opgestart worden. Dat heeft staatssecretaris voor Verkeersveiligheid Bianca Debaets (CD&V) laten weten in antwoord op een parlementaire vraag van de Jetse burgemeester Hervé Doyen (CDH).

Bevoegd minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) liet eerder deze maand al weten dat de snelheid in het deel van de tunnel tussen de Koekelbergse basiliek en het IJzerplein opnieuw verlaagd wordt naar 50 kilometer per uur, wat tot 2008 al zo was.

Om weggebruikers die snelheidsbeperking ook te laten respecteren, kondigde Debaets een pilootproject van trajectcontrole aan in de tunnel. Trajectcontrole betekent dat de gemiddelde snelheid wordt gemeten tussen twee punten.

Maar in de commissie Infrastructuur van het Brussels parlement heeft Debaets nu laten weten dat die controle nog niet meteen in zicht is, meldt Le Soir.

De staatssecretaris zit de komende tijd samen met politie, parket, de betrokken gemeenten en gewestdiensten. Ze moeten overeenstemming bereiken over het precieze traject, en daarna een openbare aanbesteding uitschrijven. Debaets gaat er daarom vanuit dat de trajectcontrole er pas in de tweede helft van 2016 zal komen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Politiek

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni