Geen straf voor doodrijder motorrijder

© brusselnieuws.be
02/07/2015

Een man die met zijn bestelwagen de voorrang van een motorrijder negeerde, krijgt opschorting van straf. De rechter hield er rekening mee dat de motorrijder veel te snel reed en bovendien geen helm droeg, meldt La Capitale.

Op 23 mei 2014 reed de 19-jarige Omar met zijn Kawasaki in op een bestelwagen aan het kruispunt van de Veeartsenstraat en de Moreaustraat. De jongeman zal later overlijden aan zijn verwondingen, bericht de krant La Capitale.

De bestelwagen in kwestie had geen voorrang van rechts gegeven aan de motor en was dus in fout. Toch besloot de rechter om de chauffeur opschorting van straf te geven in de strafrechtelijke procedure.

De opschorting komt er vooral omdat de motorrijder zelf verschillende flagrante fouten beging. Zo reed hij bijzonder snel op het moment van het ongeval en was hij daarvoor al verschillende keren met volgas op de straat voorbijgeracet.

De rechter stelde ook vast dat de motorrijder geen enkel soort bescherming droeg, ook geen helm.

De chauffeur en de motorrijder kenden elkaar, weet de krant nog. De chauffeur zou Omar ook al verschillende keren gewaarschuwd hebben dat hij maar beter ophield de gek uit te hangen op de motor. De bestuurder van de bestelwagen, die chauffeur is voor de gemeente Anderlecht, is al ruim een jaar arbeidsonbekwaam.

In dezelfde zaak loopt ook nog een burgelijke procedure.

De politierechtbank kon donderdag geen commentaar of bevestiging geven van het verhaal.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni