© Brussels Airlines

Geen screenings op passagiers, wel nationaal ebola-coördinator

© tvbrussel
17/10/2014

Er komen voorlopig geen screenings op passagiers uit ebolalanden die landen op Brussels Airport. Dat heeft minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) vrijdag beslist. De vakbonden riepen daar nochtans toe op. Voorts heeft de minister een ebola-coördinator aangeduid voor België, Erika Vlieghe.

Dokter Vlieghe werkt voor het Tropisch Instituut in Antwerpen en is gespecialiseerd in infectieziekten. Ze moet het ebolabeleid van ons land leiden en ziekenhuizen bijstaan als er een ebola-alarm is.

De minister heeft ook beslist om voorlopig geen screenings uit te voeren op passagiers die landen op Brussels Airport. Vakbonden willen dat soort screenings om een ebola-uitbraak te voorkomen. Ook de luchthavens in Londen en Parijs zijn al met zulke onderzoeken gestart. Maar volgens De Block is dat niet nodig en is het belangrijker en efficiënter om de mensen te screenen bij hun vertrek in Afrika.

In Brussel is er al vier keer een patiënt met verdachte symptomen opgenomen in het ziekenhuis, tot nog toe was het telkens loos alarm.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni