Geen nieuwe Lotus-fabriek in Wolvertem na brand

© brusselnieuws.be
01/09/2015

In Wolvertem (Meise) zal de uitgebrande koekjesfabriek van Lotus Bakeries niet heropgebouwd worden. Daardoor dreigt een collectief ontslag voor 71 werknemers, al kunnen die mogelijk wel nog in andere vestigingen aan de slag.

In Wolvertem werden vooral suikerwafels van het merk Suzy, vanillewafels en Brusselse wafels gebakken. Jaarlijks werd er zo 5 miljoen kilogram geproduceerd. Die productie zou nu verhuizen naar de fabriek van Lotus in Courcelles, in Henegouwen.

Het gaat om 66 arbeiders en 5 bedienden die door de verhuizing van de productie niet meer in Meise aan de slag zouden kunnen. Mogelijk kunnen ze aan de slag bij Lotus in Lembeke, waar 36 vacatures openstaan, of Oostakker, waar ze nog 7 extra mensen zoeken.

"Er zijn inderdaad heel wat vacatures, maar er moet ook een match zijn. Soms is er specialistenwerk mee gemoeid, niet iedereen kan zomaar een andere vacature invullen. Het zal er dus van afhangen van de onderhandeling in welke mate dat de vacatures zullen ingevuld worden" zegt vakbondsman Luc De Bast (ACV).

Het sociaal overleg wordt nu opgestart. De fabriek in Wolvertem brandde drie maanden geleden volledig uit. Twee brandweermannen raakten ook zwaar gewond bij het blussen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni