Asielzoekers Maximilaanpark 4

Geen materiële giften meer nodig voor vluchtelingen

© Belga
02/09/2015

Momenteel is voldoende voeding, water en kleding beschikbaar voor de vluchtelingen die kamperen in het Maximiliaanpark bij de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ). Dat zegt het Franstalige Rode Kruis.

Heel wat burgers en verenigingen nemen initiatieven om vluchtelingen te helpen. Momenteel zijn is echter tegemoet gekomen aan de meest fundamentele behoeften.

"De noden voor migranten zijn momenteel gedekt", klinkt het in een persbericht van het Rode Kruis. "Bedankt voor jullie materiële giften en solidariteit. Talrijke spontane oproepen zijn gelanceerd en talrijke giften komen aan bij ons."

Momenteel zijn geen verdere giften nodig, om te vermijden dat de vrijwilligers worden overweldigd. "Onze vrijwilligers in Brussel en de opvangcentra zijn aanwezig bij migranten om hen de eerste zorgen en vereiste eerste hulp te bieden", klonk het nog.

Het Rode Kruis Vlaanderen raadt mensen die willen helpen aan om via de website van de hulporganisatie een opvangcentrum in de buurt op te zoeken en daar te informeren welke de noden zijn. "We zamelen niet in om in te zamelen", zegt woordvoerster An Luyten. "Het moet een doel hebben."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni