Luchtverkeer komt langzaam weer op gang

© FM Brussel
27/05/2015

Sinds 14 uur kunnen opnieuw vliegtuigen landen en opstijgen op Brussels Airport. Sinds 9.45 uur lag het vliegverkeer stil door een stroompanne bij luchtverkeersleiding Belgocontrol. De panne heeft gevolgen voor 20.000 passagiers op Brussels Airport.

Belgocontrol heeft zijn systemen heropgestart, dus kan het vliegverkeer geleidelijk aan weer op gang komen. De luchtverkeersleiding geeft wel voorrang aan landende vliegtuigen.

Het vliegverkeer was om 9.45 uur stilgelegd door een stroompanne. Volgens Belgocontrol werd die veroorzaakt door een overspanning op het elektriciteitsnet. De luchtverkeersleiding beschikt over noodgeneratoren, maar ook die lieten het afweten. De schakelaars ervan zijn beschadigd door dezelfde overspanning van het net.

Op Brussels Airport zijn bijna 150 vluchten geschrapt, enkele tientallen anderen zijn afgeleid naar buitenlandse luchthavens. In totaal zijn 20.000 passagiers getroffen.

De christelijke vakbond zoekt de oorzaak bij een gebrek aan investeringen en een tekort aan technisch personeel om de installaties te onderhouden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni