Geen Brusselse gemeenteraad door te weinig aanwezigen

© brusselnieuws.be
01/07/2014

De gemeenteraad van de Stad Brussel die maandagnamiddag op de agenda stond is niet doorgegaan. Er waren niet voldoende aanwezigen bij de meerderheid.

De partijen MR, PS, SP.A en Open VLD haalden het quorum voor hun meerderheid niet. De oppositie weigerde daarop om de meerderheid te depanneren, waardoor de gemeenteraad niet kon doorgaan.

Onder meer burgemeester Yvan Mayeur (PS) was afwezig omdat die in Brazilië zat, waar hij op uitnodiging van de voetbalbond lobbyt voor de kandidatuur van Brussel voor het EK voetbal van 2020. De gemeenteraad moest voorgezeten worden door schepen van Sport Alain Courtois (MR), maar die moest vroeger vertrekken. Hij moest een vliegtuig naar Brazilië halen.

Bij de verzamelde oppositie van CDH, N-VA, FDF en Ecolo/Groen kon men niet lachen met de gang van zaken. Zij wezen onder meer op mogelijke gevolgen voor wijkcontracten, waarvoor binnen een bepaalde termijn beslissingen genomen moeten worden.

Er stonden ook enkele actuele vragen op de agenda over het arrest van de Raad van State voor de gunning van het Europea-project op de Heizel. Bovendien moesten er ook heel wat toelagen voor verenigingen en vzw’s goedgekeurd worden.

De gemeenteraad van maandag is nu uitgesteld tot 6 september.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni