© Sara De Sloover

De stad Brussel geeft het Joods Museum 30.000 euro aan subsidies voor de beveiliging. Dinsdag is aan de ingang van het museum een gedenkplaat onthuld voor de vier slachtoffers die bij de aanslag op 24 mei werden doodgeschoten. Het museum gaat zondag opnieuw open.

Op de gedenkplaat staan de namen van de vier slachtoffers met daaronder in drie talen (Frans, Engels en Nederlands). Na de namen volgt het opschrift: "Die op een laffe manier op deze plek door een terrorist vermoord werden op 24 mei 2014 om 15.39 uur. Herinner u!"

Dat is het tijdstip waarop de Franse Algerijn Mehdi Nemmouche vier mensen dood in het Joods museum: een medewerkster, een Franse vrijwilligster en een Israëlisch koppel.

Subsidies
Tot nu kreeg het museum een subsidie van 5.000 euro, maar na de aanslag in mei is er meer beveiliging nodig. De stad trekt daarom de subsidies op.

Er komt onder meer een bewaker en een verwisselbaar portiek, dat er wel pas kan komen na een reconstructie van de aanslag.

Het museum heropent zondag voor het eerst sinds de aanslag, naar aanleiding van de Europese Dag van de Joodse Cultuur. Het museum kreeg na de aanslag veel schenkingen van sympathisanten.

Aanslag Joods Museum

Op zaterdag 24 mei 2014 kwamen vier mensen om het leven toen een man het Joods Museum binnenstapte en begon te schieten. Een week na de aanslag werd in Marseille een eerste verdachte, Mehdi Nemmouche, opgepakt.     

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Aanslag Joods Museum

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni