Gebroken voorruit door stenen in Leopold II-tunnel

© brusselnieuws.be
26/01/2015

De auto van een vrouw uit Schaarbeek is ernstig beschadigd door vallende stenen in de Leopold II-tunnel. De verouderde tunnel is al een tijdje aan een herstelbeurt toe.

Het was een vrijdagavond met druk verkeer toen Bénédicte Viaene op 2 januari door de tunnel reed, meldt de RTBF. Plots wordt de vrouw opgeschrikt door een luide knal. Vervolgens ziet ze de grote steenbrokken op haar voorruit die, op verschillende plaatsen gebarsten is.

De Schaarbeekse beslist om niet te stoppen in de tunnel, maar verder te rijden tot aan het politiekantoor bij haar huis. Daar laat ze de schade vaststellen en begint ze pas goed te beseffen wat er gebeurd is.

De gewestadministratie Brussel Mobiliteit bevestigt het incident aan onze redactie. "We hebben de tunnel meteen daarna grondig geïnspecteerd en risicoplaatsen beveiligd. Toen de tunnel begin januari een tijdje dicht was, was dat daarom."

De Leopold II-tunnel verkeert al een tijdje in een belabberde staat, met onder meer loskomende wandbekleding en technische pannes.

Binnenkort moet duidelijk worden of de tunnel een ingrijpende en dure ingreep ondergaat krijgt of een lichtere behandeling om de veiligheid te garanderen. Dat zei de bevoegde gewestminister voor Openbare Werken en Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) recent nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni