Gazabetoging verstoord door stenengooiers

© brusselnieuws.be
27/07/2014

5.000 à 10.000 mensen hebben zondag betoogd tegen de Israëlische invasie van de Gazastrook. Ter hoogte van Passage 44 kwam het even tot opstootjes. Jongeren verbrandden een Israëlische vlag, beschadigden auto’s en gooiden met stenen.

Door de relletjes werd de optocht door de politie even tegengehouden. Op kop van de stoet bevonden zich een honderdtal radicale jongeren die amok maakten. De groep koelde haar woede onder meer op een bestelwagen van de VRT. Daarop werden ze door de politie omsingeld, die een tiental arrestaties verrichte.

Volgens een telling van de politie stapten zo'n 5.000 mensen mee op. Volgens de organisatoren namen10.000 mensen aan de betoging deel. Die trok van het Noordstation via de Kleine Ring naar het Jean Reyplein in de Europese Wijk.

Het gaat om een initiatief van het platform Urgence Gaza, waarin verschillende verenigingen, ngo's en vakbonden verenigd zijn. De betoging protesteert tegen de Israëlische invasie van de Gazastrook. Daarbij kwamen al meer dan duizend Palestijnen om het leven, het overgrote deel van hen waren burgers. Ook 43 Israëlische militairen en 2 burgers kwamen al om.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni