Sven Gatz is nieuwe Vlaamse minister voor Brussel

© brusselnieuws.be
25/07/2014

Open VLD heeft vannacht Sven Gatz aangeduid als de nieuwe Brusselminister binnen de Vlaamse regering. Naast de Brusselse aangelegenheden neemt Gatz ook Cultuur, Jeugd en Media voor zijn rekening. Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten zorgt zo opnieuw voor een verrassing.

Gatz (47) was lange tijd actief in de politiek als parlementslid. Hij zetelde tien jaar in het Brussels parlement en twaalf jaar in het Vlaams parlement. Daar was hij fractieleider van 2007 tot 2011. Drie jaar geleden nam hij echter afscheid van de nationale politiek om directeur van de Unie van de Belgische Brouwers te worden.

Nu keert hij toch terug als minister voor Brussel. Vlak voor zijn naam bekend werd, schreef hij op twitter "Mijn favoriete 'Godfather'-quote: Just when I thought I was out ... they pull me back in."

Lang wachten op liberale namen

De post binnen de Vlaamse regering moest ingevuld worden door Open VLD, maar het was lang wachten op de namen die de partij voor haar twee ministers naar voor schoof. Pas rond half een afgelopen nacht maakte Rutten de namen bekend.

Naast Sven Gatz stuurt Rutten Annemie Turtelboom naar de Vlaamse regering voor Open VLD. Zij wordt viceminister-president en minister van Financiën, Begroting en Energie. Turtelboom was in de federale regering Di Rupo bijna drie jaar lang minister van Justitie.

Voor de post van Brusselminister circuleerden eerder de namen van Els Ampe en Ann Brusseel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni