Verbaasd, maar zeer tevreden. Dat is in een notendop de reactie van kersvers Vlaams minister Sven Gatz (Open VLD) op de keuze van zijn partij. “Ik krijg nu de kans om iets te doen wat ik nog nooit eerder kon.”

Gatz zelf reageerde in eerste instantie verbaasd op de keuze van voorzitster Rutten. "Ik ben verwonderd dat men aan mij dacht, na mijn exit uit de politiek drie jaar geleden", zegt Gatz aan brusselnieuws.be. "Ik moet wel zeggen dat toen men mij belde, het terug begon te kriebelen."

Dat de keuze op hem viel, heeft volgens Gatz te maken met zijn affiniteit met cultuur. "De partijvoorzitter moet die beslissing nemen, maar ik denk dat dat een rol zal gespeeld hebben", zegt hij.

Gatz is dan ook heel tevreden met de departementen die hij onder zijn hoede krijgt: Jeugd, Cultuur, Sport en Brussel. "Ik had me geen betere portefeuille kunnen dromen. Ik krijg ook de kans om iets in de politiek te doen, wat ik nog nooit gedaan had: minister zijn. En dan nog met bevoegdheden die nauw aansluiten bij mijn persoonlijke dada's. Op media zal ik nog wel wat extra moeten studeren, maar dat is geen enkel probleem."

Op concrete beslissingen voor Brussel is het nog even wachten. "We gaan over onze beleidsbrief niet improviseren", klinkt het. "Daar hebben we nog wat tijd voor nodig. We gaan in de eerste plaats een goede samenwerking opzetten met de VGC, onze bevoorrechte partner, maar ook met de GGC, het Gewest en de Franse gemeenschap. Ik ga zeker ook een sterke as opzetten met Guy Vanhengel. Je stempel drukken in Brussel kan alleen door samen te werken.”

Voor de post van Gatz circuleerden ook de namen van Ann Brusseel en vooral Els Ampe. "Ik heb al even met haar gesproken, het zal niet al te lang duren vooraleer we die bladzijde omdraaien", zegt Gatz. "Ontgoocheling is een onderdeel van de politiek. Ik was in 2009 ook dicht bij een ministerpost, maar toen was het close but no cigar."

Sven Gatz zit vanavond in de studio bij tvbrussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni