Gatz: ‘Geen Grote Sanering op Cultuur’

© brusselnieuws.be
28/08/2014

Er komt geen ‘Grote Sanering’ op de gebieden Cultuur, Jeugd en Sport. Dat heeft de bevoegde minister Sven Gatz (Open VLD) gezegd tijdens zijn eerste toespraak. Er moet wel bespaard worden, “maar daarbij zal niet met de botte bijl worden gewerkt”.

Gatz ontkende tijdens zijn toespraak dat de nieuwe regering-Bourgeois draconische besparingen zou doorvoeren in de sector. Hij verwees daarbij naar het bedrag van 1 miljard euro dat circuleerde in de pers. “Dat bericht klopt niet”, zei Gatz volgens De Morgen. “De totale dotatie van Cultuur, Jeugd, Media en Sport bedraagt 1 miljard."

Dat er bespaard zou worden, was dan weer wel zonneklaar. “Maar wij zullen daarbij niet de botte bijl hanteren”, zei Gatz. “Ik zal proberen in overleg en redelijkheid na te gaan waar en hoe er kan bezuinigd worden. Wat essentieel is en wat bijkomstig ornament. Ik ga geen mensen op straat zetten.”

In de regeerverklaring van de regering-Bourgeois, die in september wordt bekend gemaakt, zal er volgens Gatz duidelijkheid komen.

In de culturele sector in Brussel heerste heel wat ongerustheid over de geruchten rond de voornemens van de regering-Bourgeois.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni