© Google Maps

‘Gated community’ Eden City wint strijd over parkeermeters

© brusselnieuws.be
18/11/2014

De parkeermeters in de afgesloten straat Eden City in Vorst, op een steenworp van het Dudenpark, moeten verdwijnen. Dat heeft de vrederechter beslist. De bewoners zijn tevreden. De gemeente tekent geen beroep aan.

Eden City is een afgesloten straat in Vorst die uitkomt op de Brusselsesteenweg en al in de jaren dertig werd aangelegd. In 2012 installeerde de gemeente er twee parkeermeters, waardoor familieleden en vrienden van de zowat dertig gezinnen die er wonen plots parkeertickets moesten kopen.

De bewoners stapten naar de rechtbank, en krijgen nu gelijk van de vrederechter. De weg die door Eden City loopt, is privéterrein en geen openbare weg, zoals de gemeente had gesteld.

De gemeenteraad zal dinsdag akte nemen van de beslissing van de rechter. “We hebben argumenten om in beroep te gaan, maar we doen het niet”, zegt burgemeester Marc-Jean Ghyssels (PS) in La Dernière Heure, en bevestigt hij ook aan brusselnieuws.be.

“In 1984 al besliste de gemeenteraad dat het hier om een openbare weg gaat. De bewoners moeten wel beseffen dat dit bepaalde gevolgen zal hebben. We zullen er bijvoorbeeld geen zout meer komen strooien als het vriest. Ook als er een auto voor een garage geparkeerd staat, mogen wij die niet meer wegslepen, vermits het om privéterrein gaat. Daarom zouden ze voortaan hun bareel, die nu altijd open is, beter dichtdoen voor buitenstaanders."

"En als die voortaan dichtgaat, moeten ze er wel rekening mee houden die open te doen voor de vuilnisophaling. Of een vuilnishok aan de ingang voorzien, als ze dat niet willen. En de brievenbussen zouden ook wel eens verplaatst kunnen moeten worden naar de ingang van de wijk.”

De twee parkeermeters zullen binnen de wettelijke termijn weggehaald worden, belooft de burgemeester. "Dat is dus binnen de twee maanden."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Vorst, Samenleving, Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni