Fransman koopt kledingmerk Mer du Nord op

© brusselnieuws.be
23/10/2014

Het Brusselse winkelaanbod wordt weer een stukje Franser. Modemerk Mer du Nord is overgenomen door de jonge Franse ondernemer Pascal Yefet. Voor 150.000 euro neemt hij de merknaam, zeven winkels, de kledingvoorraad en 17 personeelsleden over, en belooft hij het merk snel te herlanceren.

Het bekende Belgische vrouwenmodemerk vroeg eind augustus de gerechtelijke reorganisatie bij de Brusselse rechtbank van koophandel aan. Dat was een rechtstreeks gevolg van onder meer de tegenvallende soldenverkoop in juli, maar het merk zat al langer in financiële problemen.

Hoewel confectieketen JBC 250.000 euro bood, delfde die het onderspit tegen Pascal Yefet (36). JBC wou enkel de merknaam Mer du Nord toevoegen aan haar assortiment. Omdat Yefet zich ook engageerde om minstens 17 personeelsleden en 7 van de 11 winkels over te nemen, kreeg zijn lagere bod de voorkeur van de handelsrechtbank. Dat betekent wel dat 25 al eerder ontslagen werknemers wellicht geen enkele schadevergoeding zullen krijgen van Mer du Nord.

"De winkels in Roeselare, Oostende, Wijnegem en Antwerpen sluiten de deuren", zegt Yefet aan brusselnieuws.be. "De twee filialen in Brussel blijven open." Morgen is er een vergadering voor het personeel waarin Yefet zijn plannen uiteenzet.

Met de overname is de verdere verfransing van het Brusselse winkelaanbod een feit. Fransman Yefet bezit in België al een netwerk van 11 winkels met prêt-à-porter, Les Bourgeoises, waarvan vijf vestigingen zich ook in Brussel bevinden.

“Toen ik mijn eerste zaak in Brussel opende, heb ik het merk Mer du Nord meteen opgemerkt”, zegt hij in La Libre Belgique. “Het is een instituut in de sector in België, een groot en mooi merk. Er is veel werk voor de boeg, maar ik ben er ook van overtuigd dat het een mooie opportuniteit is.”

Mer du Nord heeft in Brussel twee winkels, één op de Louizalaan en één in het Woluwe Shoppingcenter. De hoofdzetel van het familiebedrijf bevindt zich op de Arsenaalsite in Etterbeek.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni