Franse imams bezoeken Joods Museum

© brusselnieuws.be
09/06/2014

De voorzitter van de Franse conferentie van imams heeft maandag een bezoek gebracht aan het Joods Museum. Hij vroeg een duidelijker verzet tegen extremisme. De samenleving moet zich volgens de imam ook meer bekommeren om jongeren die geen houvast vinden en door extremisme aangetrokken worden.

Hassen Chalghoumi kwam met een groep Franse imams naar het museum om zijn solidariteit te betuigen met de slachtoffers van de viervoudige moord twee weken geleden.

Samen met Joël Rubinfeld, de voorzitter van de Belgische Liga tegen antisemitisme, museumdirecteur Philippe Blondin en de Frans-Joodse schrijver Marek Halter hielden ze ook een gebed voor de slachtoffers.

De imam veroordeelde de daad ten strengste en pleitte voor een duidelijker verzet tegen extremisme. Tegelijk vindt hij dat we ons de vraag moeten stellen wat te doen met de vele jongeren die geen houvast vinden in de samenleving en in de bekoring komen van het extremisme.

Aanslag Joods Museum

Op zaterdag 24 mei 2014 kwamen vier mensen om het leven toen een man het Joods Museum binnenstapte en begon te schieten. Een week na de aanslag werd in Marseille een eerste verdachte, Mehdi Nemmouche, opgepakt.     

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Aanslag Joods Museum

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni