Franse drugsbaron wordt uitgeleverd aan Frankrijk

© brusselnieuws.be
15/04/2014

De Franse drugsbaron die zondag het doelwit was van een bevrijdingspoging wordt uitgeleverd aan Frankrijk. Het Hof van Cassatie heeft drie beroepen van de man verworpen. De Fransman werd eerder op dinsdag al overgebracht naar de gevangenis van Brugge.

De overplaatsing van drugsbaron Mohamed Benabdelhak gebeurde in het grootste geheim, aldus enkele media. Om de pers voor de poorten van de gevangenis in Sint-Gillis te ontwijken, werd de crimineel via een verbindingsgang overgebracht naar de gevangenis van Vorst. Daar werd hij geblinddoekt in een wagen geduwd. Het team van de federale politie gespecialiseerd in het transport van gevaarlijke gedetineerden voerde hem vervolgens naar de luchthaven van Melsbroek. Van daar ging het per helikopter naar Brugge.

Dat de transfer per helikopter gebeurde, heeft te maken met de vrees voor een nieuwe bevrijdingspoging. Zondag bestormden zwaarbewapende gangsters de gevangenis van Sint-Gillis, waarschijnlijk in een poging om de man te bevrijden. De actie mislukte, maar er werden wel schoten gelost. De omgeving van de gevangenis is een dichtbevolkte woonbuurt.

Het Hof van Cassatie wees dinsdag ook de drie cassatieberoepen van Benabdelhak tegen zijn uitlevering af. Niets staat die uitlevering nu nog in de weg. De gangster zal waarschijnlijk voor het eind van de week overgedragen worden. Hij kijkt in Frankrijk nog aan tegen 10 jaar cel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni