Het Franse bedrijf Chauffeur-Privé, gespecialiseerd in de verhuur van wagens met chauffeur, neemt de Brusselse carpooldienst Djump over. De werknemers van Djump maken mee de overstap.

Djump, dat behalve in Brussel ook actief was in Parijs en Lyon, telde 3.000 chauffeurs en 200.000 gebruikers toen het begin juli zijn diensten opschortte. Dat gebeurde nadat chauffeurs van Uber waren bedreigd door taxichauffeurs. De traditionele taxisector verzet zich al langer tegen de komst van nieuwe vervoersdiensten zoals Uber en Djump.

Sinds het stopzetten van de activiteiten praatte Djump met verschillende andere spelers waaronder BlaBlaCar. Uiteindelijk gaat het nu in zee met Chauffaur-Privé. Dat verhuurt wagens met professionele chauffeurs, daar waar Djump steunde op de diensten van particulieren. De chauffeurs kunnen niet overstappen, maar de mensen die gebruik maakten van Djump om mee te rijden, kunnen nu een beroep doen op Chauffeur-Privé. De vijftien medewerkers van Djump zullen nu de vijftig werknemers van Chauffeur-Privé vervoegen.

Chauffeur-Privé telt meer dan 6.500 professionele chauffeurs voor 350.000 klanten in Parijs, Nice en Cannes. De overname is voor Chauffeur-Privé "een nieuwe fase in zijn ontwikkeling, waarmee de Europese ambitie getoond wordt op de markt van de stedelijke mobiliteit", zegt het bedrijf in een persbericht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni