Foutparkerende agent krijgt geen boete door ontbrekend verkeersbord

© brusselnieuws.be
18/05/2015

De politiezone Zuid gaat een agent op het matje roepen die zaterdagmiddag aan het Westland Shopping Center in Anderlecht parkeerde op een gehandicaptenplaats. Niet voor een dringende interventie, wel om een broodje af te halen. Een boete komt er echter niet: Het nodige verkeersbord op de plaats ontbreekt.

Een toevallige voorbijganger merkte zaterdagmiddag de foutgeparkeerde wagen op en zag hoe de politieagent met een broodje in de hand naar buiten kwam. De voorbijganger nam een paar foto’s op en zette die op sociale media.

Agenten mogen enkel bij een dringende oproep hun voertuig snel achterlaten, ook op een plaats voor gehandicapten. Van een dringende interventie was zaterdag allerminst sprake.

De politiezone Zuid kondigt aan dat de betrokken agent op het matje wordt geroepen en dat ze een onderzoek gaat starten. Volgens de woordvoerster van de politiezone schaadt dit voorval het imago van de politie.

Een boete komt er evenwel niet: op de plaats staat immers geen verkeersbord dat aangeeft dat het om een gehandicaptenplaats gaat. Daardoor kan de agent niet beboet worden. De blauwe ondergrond alleen is immers niet voldoende om een boete te krijgen. De zone Zuid geeft wel aan dat ze streng zal optreden.

De foto’s van het voorval zijn al vele keren gedeeld op Twitter en Facebook en lokten vele reacties uit.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni