Fotoreeks: voor en na de voetgangerszone

© brusselnieuws.be
29/06/2015

De uitbreiding van de voetgangerszone betekent een wereld van verschil voor heel wat straten en pleinen in de binnenstad. Op de Anspachlaan bijvoorbeeld hebben auto's plaatsgemaakt voor stilte en voetgangers, op andere plaatsen is er net meer verkeer.

Enkele dagen voor de omwenteling in het stadscentrum trokken we de straat op om enkele foto's te maken. Vandaag, de eerste dag van het nieuwe circulatieplan, deden we de oefening nog eens over. Wat bleek? Binnen de voetgangerszone heeft koning auto plaats moeten ruimen voor stilte. Nieuwsgierige voetgangers nemen bezit van de vrijgekomen ruimte en bekijken de stad alsof ze haar voor het eerst zien.

Rond de nieuwe autovrije zone een heel ander beeld: verbaasde automobilisten zoeken hun weg tussen straten die gesloten zijn of van richting zijn veranderd. En wegen die tot nu toe amper doorgaand verkeer zagen, hebben nu af te rekenen met files.

Voor de goede orde: de beelden zijn telkens genomen rond de middag, dus bij vergelijkbare drukte.

Voetgangerszone Vijfhoek

Het centrum van Brussel kreeg midden 2016 een fikse uitbreiding van zijn voetgangerszone. De werken voor de heraanleg van de zone zijn nog altijd aan de gang.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Voetgangerszone Vijfhoek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni