Foto-expo over 25 jaar VGC in Muntpunt

© brusselnieuws.be
11/09/2014

De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) zag 25 jaar geleden het levenslicht. Naar aanleiding van die verjaardag loopt vanaf vrijdagavond in Muntpunt de tentoonstelling 'Brusselaars' met foto’s van Frederik Buyckx.

De tentoonstelling is geen gedetailleerde documentaire over de verwezenlijkingen van een kwart eeuw VGC. “Ze wil een eerbetoon zijn aan alle mensen, organisaties en instellingen die dagelijks in de weer zijn om van Brussel een betere stad te maken en daardoor het verschil maken”, luidt het in een persbericht.

De foto’s stellen de mens achter de projecten centraal. De tentoonstelling geeft een hedendaags beeld van Brussel en van het werkveld van de VGC. De tentoonstelling maakt gebruik van zogenaamde ‘leporello’s’. Een leporello is een zigzag gevouwen geheel van pagina’s die aan elkaar vasthangen.

De VGC breidde de voorbije kwarteeuw het netwerk van diensten en voorzieningen voor Nederlandstaligen verder uit: scholen, de gemeenschapscentra, de jeugd- en sportinitiatieven, het welzijns-, gezondheids- en gezinsbeleid, het netwerk aan brede scholen en kinderdagverblijven...

De vernissage van de fototentoonstelling ‘Brusselaars’ - 25 jaar VGC’ vindt plaats in Muntpunt, op 12 september om 17 uur.

De tentoonstelling loopt van 12 september tot en met 11 oktober 2014.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek, Expo

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni