© Martin Gillet

Formatie: Onderhandelaars vragen wijziging spreidingsplan

© brusselnieuws.be
03/07/2014

De onderhandelaars die een Brusselse regering proberen te vormen sturen aan op een wijziging van het spreidingsplan voor vluchten vanop Brussels Airport. Het is een van de onderwerpen die vandaag op het menu staan in het kader van het hoofdstuk mobiliteit.

Na werk en economie, werd woensdag met ruimtelijke ordening het tweede hoofdstuk van de formateursnota van Laurette Onkelinx (PS) afgerond. Wat de precieze inhoud is van de akkoorden die de onderhandelaars van PS, FDF, CDH, Open VLD, SP.A en CD&V tot nu toe bereikten blijft een goed bewaard geheim.

Woensdag werd ook al een eerste keer het thema mobiliteit aangesneden en vandaag donderdag wordt daar verder over gepraat. De nieuwe coalitie zal ondanks de moeilijke budgettaire context zeer waarschijnlijk verder werk maken van de uitbreiding van de metro naar Schaarbeek en Evere.

Daarnaast zou de formateursnota volgens verschillende bronnen ook een nieuwe wijziging van de vliegroutes vanop Zaventem voorstellen. Sinds het zogenaamde plan Wathelet begin dit jaar in voege trad, kregen heel wat Brusselse wijken af te rekenen met meer vliegtuiglawaai en heel wat partijen, waaronder FDF, maakten daar een belangrijk campagnethema van.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni