Food trucks van Ter Kameren tot Heembeek

© brusselnieuws.be
31/03/2014

De Stad Brussel heeft vijftien plaatsen aangeduid waar plaats is voor mobiele eetkraampjes. De locaties liggen vooral in het centrum, maar ook in de Noordwijk, op het einde van de Louizaan en in Heembeek. Uitbaters van zogenaamde food trucks kunnen tot eind april hun kandidatuur indienen.

Schepen van Handel Marion Lemesre (MR) gaf eerder al te kennen de traditionele karakollenkramen, frietbarakken en wafelkiosken te willen vervangen door hedendaagse food trucks. In oktober daarom al een nieuw reglement voor de ambulante handel goedgekeurd.

Ondertussen is ook een lijst met vijftien potentiële standplaatsen opgesteld. Het gaat in de eerste plaats om centrale plekken zoals het Martelarenplein, de Keizerinlaan of De Brouckère, maar ook in de Europese wijk (De Meeûssquare) of de Noordwijk (Albert II-laan) ziet Lemesre plaats voor food trucks. Ook op het einde van de Louizalaan (ter hoogte van de Abdij van Ter Kameren) en op het Peter Benoîtplein in Neder-Over-Heembeek wil de schepen graag mobiele eetkraampjes zien verschijnen.

Kandidaten die een standplaats willen bezetten moeten daarvoor de Stad aanspreken. Schepen van Handel Marion Lemesre (MR) wil met het parcours “de liefhebbers van street food een gezonde en lekkere maaltijd aanbieden”. Voor Lemesre moet het parcours ook de kans bieden om nieuwe ontmoetingsplaatsen te creëren.

De kandidaten moeten aan een aantal criteria voldoen. Ze moeten onder andere kwaliteitsvolle producten aanleveren en milieuvriendelijke verpakkingen gebruiken.

De nieuwe kramen mogen ook geen concurrentie vormen voor de handel in de buurt van hun standplaats. Lemesre haalde eerder al uit naar verschillende kramen die nu op het Sint-Katelijneplein staan en die volgens haar de plaatselijke horeca beconcurreren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Economie

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni