Fonsnylaan krijgt fietspad, rijstrook geschrapt

KH
© brusselnieuws.be
24/11/2015

De Fonsnylaan, een van de gevaarlijkste verkeersplekken in het gewest, heeft staduitwaarts een geschilderd fietspad gekregen. Daarvoor sneuvelt een rijstrook.

De laan langs het Zuidstation staat al jaren geboekstaafd als een van de meest risicovolle plekken in het gewest. Vorige week raakte er nog een fietser levensgevaarlijk gewond.

Bewoners en werknemers uit de buurt startten enkele jaren geleden ook al een petitie om de situatie aan het station zelf aan te kaarten.

Minister van Openbare Werken en Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) laat nu weten dat er een geschilderd fietspad werd aangebracht op de laan, in de richting van Vorst. De maatregel betekent dat één rijstrook voor de auto’s verdwijnt.

De tien oversteekplaatsen worden ook heraangelegd om ze veiliger te maken.

In de richting van het centrum was het verkeer al beperkt tot een rijstrook. Daar komt enkel een fietssuggestiestrook. In de buurt van de Zwedenstraat, de Joseph Claesstraat en de Argonnestraat komen er vluchtheuvels om de snelheid van auto's te beperken.

De werken gebeuren in fases en zijn nog niet helemaal afgerond.

Smet herinnert eraan dat de tramlijnen in de toekomst ondergronds zullen lopen, in het kader van de aanleg van metrolijn Bordet-Albert en het Richtschema Zuid. “Dit zal toelaten om de verkeerssituatie bovengronds te herdenken en de veiligheid van de actieve weggebruikers er grondig te verbeteren op de lange termijn.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni