Flagey gaat Duitstalige gemeenschap promoten

© brusselnieuws.be
09/09/2014

De directeur van het Flageygebouw, Gilles Ledure, en de Duitstalige minister van Cultuur Isabelle Weykmans (PFF) hebben dinsdag in Eupen een samenwerkingsakkoord ondertekend. Drie jaar lang gaat Flagey de Duitstalige gemeenschap promoten in Brussel.

“Flagey staat open voor alle drie de gemeenschappen. Tot nu toe ontbrak er één, met haar eigen cultuur”, zei Flageydirecteur Ledure bij de ondertekening van het verdrag.

De Duitstalige Gemeenschap geeft de Elsense cultuurtempel de komende jaren subsidie. In ruil daarvoor zal Flagey Duitstalige talenten extra in de verf zetten.

Cultuurminister Weykmans is verheugd over de mogelijkheden voor Duitstalige artiesten om in Brussel op te treden en te exposeren. Voor het cultuurhuis zet de samenwerking de deur open naar de Duitstalige cultuur, en Duitsland.

Op 22 oktober worden al activiteiten voorzien in het kader van het Ostbelgien Festival. Zo treedt dan het Limburgse hedendaagse muziekensemble E88 in Flagey op. Het gezelschap zal nieuwe werken van drie componisten uit de Oostkantons interpreteren: Wolfgang Delnui, Paul Pankert en Christian Klinkenberg.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek, Cultuurnieuws, Podium

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni