Na Colin Farrell die in Phone booth zijn telefooncel niet mocht verlaten en Ryan Reynolds die in Buried niet uit een begraven doodskist kon, is er nu Tom Hardy die een volledige film lang achter het stuur van een BMW zit.

Op wat stemmige sfeerbeelden van het avondlijke verkeer na kijk je de hele tijd op de smoel van de gespierde acteur uit Bronson, The Dark Knight rises en The drop. Terwijl hij telefoneert. Klinkt slaapverwekkend. Maar dat is Locke in geen honderd mijl.

De brave, extreem voluntaristische Ivan Locke heeft véél te regelen. Hij moet een labiele vriendin voor één nacht steunen tijdens de vroeggeboorte van hun ongeplande kind, thuis uitleggen wat er gebeurd is en vervolgens proberen zijn huwelijk te redden. Zijn job valt niet meer te redden, want hij laat het bedrijf in de steek aan de vooravond van de grootste civiele betonoperatie ooit in Europa. Omdat hij zot is van beton en zijn gebouw toch gerealiseerd wil zien, legt hij een dronken medewerker uit wat er nog allemaal moet gebeuren. Als hij drie seconden niet telefoneert, verliest hij zijn bewonderenswaardige kalmte en zelfverzekerdheid en scheldt hij zijn overleden vader uit voor het vuil van de straat.

Het is overtrokken als je erbij stilstaat, maar regisseur en scenarist Steven Knight gunt je de tijd niet om ergens bij stil te staan. That's entertainment.

zalen: Actor's Studio, UGC Gulden Vlies

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Film

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni