Filmtips voor de zomer (5): PleinOPENair

Niels Ruëll
© Agenda Magazine
26/06/2014

Wegzwijmelen bij een film en tegelijk genieten van het zomerweer, de stad en de sterren aan de hemel. Het valt perfect te combineren dankzij Wolubilis, PleinOPENair of Bruxelles fait son cinéma. Binnenshuis maar bijna even zomers zijn de Coca-Cola Summer Movies en de Schipbreuken van Cinematek. Vandaag: PleinOPENair (5).

Vorig jaar mogen merken: een Brusselse zomer zonder pleinOPENair is als een cappuccino zonder slagroom of een mens zonder engagement. Er ontbreekt iets. Gelukkig trekken de vrijwilligers dit jaar wel weer als vanouds met de filmkaravaan door de stad.

Het zwaartepunt ligt in augustus waardoor we vooral in de volgende Zomeragenda gaan berichten over pleinOPENair. Maar de festiviteiten beginnen de laatste vrijdag en zaterdag van juli. Het filmscherm wordt opgesteld aan de voet van het Justitiepaleis ter hoogte van de Miniemenstraat.

Het plan is om in de Marollen een verloren gewaande neorealistische speelfilm te vertonen over de Marollen van de jaren 1950. Le Chantier des Gosses van Jean Harlez was begin dit jaar een echte publiekstrekker in Cinema Nova. Naar goede gewoonte voorziet pleinOPENair ook in concerten en interessante omkadering zoals een wandeling door de volkswijk op zoek naar sporen van verdwenen ambachten.

PleinOPENair

wanneer: 25.07 > 10.08

waar: Marollen

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Film

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni