F1404 La Marche

Filmtips voor de zomer (4): Bruxelles Fait Son Cinéma

Niels Ruëll
© Agenda Magazine
26/06/2014

Wegzwijmelen bij een film en tegelijk genieten van het zomerweer, de stad en de sterren aan de hemel. Het valt perfect te combineren dankzij Wolubilis, PleinOPENair of Bruxelles fait son cinéma. Binnenshuis maar bijna even zomers zijn de Coca-Cola Summer Movies en de Schipbreuken van Cinematek. Vandaag (4): Bruxelles Fait Son Cinéma.

De rijkdom van multicultureel Brussel laten zien: het is maar een van de doelstellingen van dit zomerevenement dat sinds 2001 georganiseerd wordt.

Andere beweegreden zijn: aanknopen bij de oude traditie van openluchtcinema, voor cultuur en feest zorgen in buurten zonder trekpleisters, een publiek bereiken dat niet de gewoonte heeft om maandelijks naar de bioscoop te gaan, goeie films uit Mediterrane landen bekender maken, de kans geven om de mensen uit je buurt beter te leren kennen.

Anderlecht, Oudergem, Sint-Agatha-Berchem, Evere, Jette, Molenbeek, Sint-Joost, Schaarbeek, Ukkel, Watermaal-Bosvoorde en Sint-Lambrechts-Woluwe worden aangedaan.

Op het programma staan films als La Marche, de onderschatte tweede film van Les Barons-regisseur Nabil Ben Yadir, de met prijzen overladen komedie Les Garçons et Guillaume, A table! of het triomfantelijke Blancanieves, een hervertelling van Sneeuwwitje in de stijl van de stomme film.

Bruxelles fait son cinéma

data: 9 > 19/7

waar: verschillende locaties

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Film

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni