F1432 Jaws

Filmtips voor de zomer (3): Titanic & co

Niels Ruëll
© Agenda Magazine
26/06/2014

Wegzwijmelen bij een film en tegelijk genieten van het zomerweer, de stad en de sterren aan de hemel. Het valt perfect te combineren dankzij Wolubilis, pleinOPENair of Bruxelles fait son cinéma. Binnenshuis maar bijna even zomers zijn de Coca-Cola Summer Movies en de Schipbreuken van Cinematek. Vandaag (3): Titanic & co.

Duizend schepen zijn vergaan sinds de Titanic, kort voor middernacht, op 14 april 1912 onzacht in aanraking kwam met een ijsschots. Toch blijft het voorval tot de verbeelding spreken. In Paleis 2 op de Heizel loopt tot eind september de tentoonstelling Titanic: the artifact exhibition. Cinematek speelt daar op in met een programma rond films over schipbreuken.

De reeks begint en eindigt met Titanic, de onder de Oscars bedolven kaskraker van James Cameron. Tussendoor kunnen cinefiele ramptoeristen zich laven aan zowel horror (The Fog van John Carpenter), Britse cult-komedie (Whiksy Galore!), Spaanse erotiek (La Femme de Chambre du Titanic van Bigas Luna) als maritieme suspense van Alfred Hitchcock (Lifeboat) of Steven Spielberg (Jaws). Duh-dum, Duh-dum, Duh-dum …

Titanic & co

06.07 > 30.08

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Film

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni