Filmpje moet toeristen naar kanaal lokken

© brusselnieuws.be
21/04/2015

Het kanaal, zijn nachtleven, zijn waterbus, zijn markten. VisitBrussel probeert toeristen naar de kanaalzone te lokken met een promotievideo en informatie over wat een Brusselbezoeker niet mag missen aan het kanaal. Bekijk het filmpje onderaan dit artikel.

De kanaalzone krijgt al enkele jaren bijzondere aandacht van veel Brusselaars, maar voor veel occasionele bezoekers blijven de wijken rond het water een blinde vlek. VisitBrussels probeert daar iets aan te doen.

De toeristische dienst pakt daarom uit met een nieuwe rubriek op haar website: 'Rond de kaaien'. Daarin heel wat informatie over de markten van Abattoir en de site van Thurn & Taxis maar ook brouwerij Cantillon, de waterbus, kunst in de openbare ruimte en het nachtleven in de buurt.

Om twijfelaars te overtuigen is ook een promotievideo gemaakt met de titel By the Canal, a day on the move in the heart of Brussels. In het filmpje is er ook aandacht voor de roeiclub in Anderlecht, Brussel-Bad, sterrestaurant La Paix aan de slachthuizen, de winkels van de Dansaertstraat, het Kaaitheater en Wiels.

VisitBrussels werkt ook aan een gids met wandelingen en fietstochten langs het kanaal en door de buurten eromheen. Voor de promotie van het kanaal werkt de toeristische dienst samen met het Agentschap voor Territoriale Ontwikkeling (ATO) van het Gewest.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni