Een Franse veearts reist naar de Indiase deelstaat Tamil Nadu waar een jonge bruid is vastgeketend aan een boom. Ze beweert dat ze bezeten is door de ‘pey’, de boze geest, van zijn overleden echtgenote. Zijn rationaliteit botst met het mysticisme en bijgeloof.

Toch is film niet toegespitst op geestesziektes en de zin en onzin van exorcisme maar op de rouw en het geestelijk gevaarlijk gemis van een geliefde die afzag en met wie je nog zoveel uit te praten had. Yvan Attal speelt ingehouden, partner Charlotte Gainsbourg speelt intenser dan nodig voor deze film.

Toe te juichen is dat regisseur Michel Spinosa (Anna M.) de platgetreden paden van de Franse cinema verlaat. Helaas komt hij niet zo heel erg ver. Het ontbreekt dit sober vorm gegeven romanesk drama niet aan thema’s of aan een interessante vraagstelling.

Maar vergeten dat u naar een film kijkt, zit er niet in. Het veelvuldig gebruik van de ellips vloekt met scènes die korter gekund hadden. Tot ritmeproblemen leidt ook het heen en weer springen tussen vroeger en nu en tussen druilerig winters Frankrijk en exotische Tamil Nadu. Eerbaar drama maar de grote ambities worden niet helemaal waar gemaakt.

Zalen: Actor's Studio, Vendôme

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Film

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni