Noem het een zegen of een vloek, maar soms weet je bij Hollywood-films perfect waar je aan te verwachten. Neem nu San Andreas, de spectaculaire rampenfilm met Furious 7-ster Dwayne Johnson – hij speelt een helikopterpiloot bij de brandweer die zijn ex gaat redden op een wolkenkrabber in LA en zijn tienerdochter in San Francisco op het moment dat die steden door een massieve aardbeving worden verwoest.

Wat volgt is een amalgaam van Earthquake en 2012, al wordt deze film nooit bombastisch. Nochtans gaat de Hoover Dam eraan, surft een containerschip op een gigantische tsunami over de Golden Gate Bridge en wordt Frisco – de stad ligt op de San Andreasbreuk – getransformeerd tot puin.

Johnsons heroïsche tocht vol hindernissen levert sensationele pret op die best spannend is. En ondanks het clichématige 'red mijn familie'-verhaal is de cast overtuigend en onderhoudend, al zijn de dialogen dat niet altijd. Vermakelijk voor wie zich tevredenstelt met voorspelbare popcornactie volgens de door CGI gepimpte regels van het rampengenre.

Zalen: Kinepolis, Le Stockel, UGC De Brouckère

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Film

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni