"Volgens mij hebt gij het schoonste dakterras van Brussel en ge weet het zelf nog niet," zegt Bart tegen Sarah in een poging haar te verleiden. Het Recyclart-café, een steeg in de Marollen en de kaaien tussen de Vismarkt en het IJzerplein zijn voorbeelden van locaties uit de film die Brusselaars zullen herkennen.

Ook al speelt de hoofdstad geen grote rol in deze Vlaamse romantische komedie, het doet plezier dat Brussel eens van haar zonnige kant wordt getoond. Helaas is dat zowat het zonnigste dat over Plan Bart gezegd kan worden.

Wine Dierickx (Dagen zonder lief, Loft) leent haar mooie ogen aan Sarah, een 34-jarige vrouw die een kind wil. Omdat haar partner, gespeeld door Wouter Hendrickx (De helaasheid der dingen, Cordon), brutaal terugkomt op eerdere beloftes, schakelt ze over op plan B. Tegen forse betaling moet leegloper Bart (Rundskop-revelatie Jeroen Perceval) haar bezwangeren om vervolgens weer uit haar leven te verdwijnen.

Debuterend regisseur Roel Mondelaers wil de kijker opkikkeren met optimistische verstrooiing over worstelende dertigers, maar verkijkt zich op de vereisten van het genre. Het tempo ligt laag, de dialogen ('Wa moest diejen?' 'Gewoon, da zijn u zaken nie') zijn onverzorgd en verrassende verwikkelingen blijven uit. Schoon dakterras of niet, zo kan een romcom niet sprankelen. (NR)

zalen: Kinepolis

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Film

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni