Beste Jude Law, wie ben ik om je een halt toe te roepen als je wilt afrekenen met je imago van mooie jongen en charmeur in hart en nieren?

Het siert je dat je het meteen goed wilt doen en niet alleen de bakkebaarden en snorharen laat staan, maar ook een bierbuik kweekt die veel vrouwen (en mannen) zal doen afvragen wat ze ooit in je gezien hebben. Ook niets dan lof voor de overgave waarmee je Dom Hemingway speelt.

Maar waarom getroost je je die moeite voor zo'n ordinaire, gênante gangsterkomedie? Zag het er op papier dan niet uit als een flauw afkooksel van Sexy beast en de ongein die van Guy Ritchie heel even een grote pief heeft gemaakt? Rook je geen onraad na de openingsmonoloog waarin je minutenlang de lof zingt van je penis, de armen gespreid zoals de Gekruisigde, terwijl buiten beeld een medegevangene je oraal bevredigt? Ging er geen alarm af toen je de volgende dagen niets anders moest doen dan grofbekken en uitpakken met een Cockney-accent, sporadisch grappig, vaak niet of semigrappig? Zelfs niet toen de oneliners op waren en de scenaristen geen ideeën meer hadden om hun karikatuur van de onverbeterlijke boef uit de lagere sociale klasse nog meer in de zak te zetten en dan maar overschakelden op sentimentele shit? Valt dat tegen.

Vriendelijke groet, Niels Ruëll.

zalen: UGC De Brouckère

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Film

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni