File op Ring door gekantelde vrachtwagen met meloenen

© Belga
02/09/2015

De afrit Zellik op de Brusselse binnenring is woensdag sinds 03.30 uur afgesloten door een gekantelde vrachtwagen. Op de E40 staat er een file vanaf Ternat.


Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum. De takeling van de vrachtwagen is ondertussen van start gegaan, maar daarvoor moest eerst de lading, die bestond uit meloenen, overgeladen worden. Op de E40 staat er een file vanaf Ternat.

"De Spaanse vrachtwagen is uit de bocht gegaan en naast de weg terechtgekomen. Om te vermijden dat de vrachtwagen zou scheuren bij het rechttrekken, moesten de meloenen eerst overgeladen worden. Dat is ondertussen gebeurd en de takeling zou rond 08.00 uur afgerond moeten zijn", aldus woordvoerder Peter Bruyninckx.

In Zellik is er tijdens de ochtendspits zo goed als altijd file, maar door het ongeval ontstond die veel vroeger dan normaal. "Er staat al een file vanaf Ternat, bijna vanaf Affligem, die nog wordt versterkt door een ongeval met drie personenwagens ter hoogte van de parking van Groot-Bijgaarden, waar de linkerrijstrook versperd is", aldus de woordvoerder, die toevoegt dat de files nog niet meteen opgelost zullen zijn. "Automobilisten die van de E40 vanuit Gent komen, moeten rekening houden met aanhoudende hinder."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni