Filantroop George Soros komt naar Bozar

© brusselnieuws.be
18/06/2014

Op maandag 30 juni komt zakenman en filantroop George Soros naar de Henri Leboeufzaal van het Brusselse Paleis voor Schone Kunsten. Hij gaat er naar aanleiding van zijn nieuwe boek, Tragedy of the European Union: Disintegration or Revival?, in debat met 'een politieke bekendheid'.

In zijn nieuwste boek maakt Soros samen met Gregor Peter Schmitz, de Europese correspondent in Brussel van het Duitse weekblad Der Spiegel, een analyse van de manier waarop Europa omgaat met de financiële crisis, en van het controversiële bewind van de Duitse bondskanselier Angela Merkel.

Soros houdt er een vurig pleidooi in voor een meer solidair Europa en meer actieve betrokkenheid van de burgers. Hij wil zo de ineenstorting van het "unieke Europese project" en de teloorgang van zijn ideaal van een open maatschappij voorkomen.

George Soros (84) is een Amerikaan van Joods-Hongaarse afkomst die een fortuin heeft vergaard met beursspeculaties. Zijn vermogen wordt door Forbes geschat op 23 miljard dollar, wat hem de 28ste rijkste mens ter wereld maakt.

Soros was in 1991 een van de medeoprichters van de Central European University in zijn thuisstad Boedapest. Hij schonk de universiteit 880 miljoen dollar, wat haar een van de rijkste universiteiten in Europa maakte.

Zijn bekende 'Open Society'-stichtingen kennen beurzen toe met als doel overheidsbeleid te hervormen en democratisch bestuur, mensenrechten en economische, juridische en sociale hervormingen te promoten.

Bozar, Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel.30 juni, van 17.45 uur tot 19.30 uur, tickets 6 euro pp, te bestellen via de website van de Bozar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni