Fietsers vragen sensibilisering en controle op zone 30

© brusselnieuws.be
17/10/2014

Verschillende fietsersverenigingen hebben vrijdag met een zelf opgezette snelheidscontrole op de Pachecolaan meer aandacht gevraagd voor het respect voor de zone 30.

De actie ging uit van Gracq, de Fietsersbond, de European Union Cyclists group en de vereniging van Ouders van Verongelukte Kinderen. Zij vatten vrijdagmorgen met een snelheidsmeter post op de Pachecolaan ter hoogte van station Congres. Uit hun controle bleek dat veel chauffeurs de maximumsnelheid van 30 kilometer per uur niet respecteerden.

De actievoerders vragen eerst en vooral meer controles. “Vorige week was er de flitsmarathon”, zegt Roel De Cleen van de Fiestersbond. “Maar we vragen meer controles, zodat het gevoel van straffeloosheid bij automobilisten verdwijnt. De meeste controles gebeuren ook buiten de bebouwde kom. Wij vragend dat er meer komen binnen die bebouwde kom.”

Daarnaast moet er volgens de actievoerders ook meer sensibilisering komen. “Als we ons verdekt opstelden met onze snelheidsmeter, reden de meeste chauffeurs te snel”, zegt De Cleen. “Maar wanneer we ons toonden en met smileys duidelijk maakte wie te snel reed, zakte het aantal overtredingen. Daarom moet de politie goed zichtbare sensibiliseringscampagnes op de straat uitvoeren.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni