Fietser sterft na aanrijding door tramchauffeur die cannabis rookte

© brusselnieuws.be
21/11/2014

Een vijftiger is woensdag overleden bij een aanrijding met een tram op de Generaal Jacqueslaan. De trambestuurder heeft positief getest op cannabis en is ontslagen.

De MIVB meldt dat de bestuurder positief getest heeft op cannabis. Hij is geschorst en een ontslagprocedure voor zware fout is ingezet. "Onze chauffeurs mogen niet onder invloed rijden, noch van alcohol noch van cannabis", zegt woordvoerster An Van hamme.

De precieze omstandigheden van het ongeluk zijn nog niet duidelijk.

Volgens getuigen zou de man met de fiets aan de hand de tramrails hebben willen oversteken. De chauffeur geeft in La Dernière Heure een andere versie van de feiten.

Hij zou net vertrokken zijn aan het station van Etterbeek, richting Montgomery, toen hij een 100-tal meter verder de vijftiger zag aan een oversteekplaats voor voetgangers.

De fietser zou hem niet opgemerkt hebben, waarop de chauffeur zijn claxon en grootlicht gebruikte. Dat deed de fietser opschrikken en hard remmen. Zijn achterwiel zou daarbij omhoog gekomen zijn, wat de fietser over het stuur projecteerde en op de rails deed belanden. Dat zou een aanrijding onvermijdelijk gemaakt hebben.

De chauffeur is ter beschikking gesteld van het parket, dat nog geen commentaar kwijt wil over de zaak. De man is donderdag vrijgelaten, maar een gerechtelijke procedure is opgestart.

Een tram heeft altijd voorrang. Hoewel het slachtoffer a priori dus ongelijk heeft, zal het onderzoek moeten uitwijzen of de chauffeur de aanrijding had kunnen vermijden als hij geen wiet had gerookt.

Volgens de Franstalige pers zou de trambestuurder ongeveer 30 jaar oud zijn, en al een 10-tal jaar in dienst van de MIVB, tot nog toe zonder problemen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni