Feest van de Buren moet buren aan de praat krijgen

© brusselnieuws.be
28/05/2015

Morgen vrijdag vindt het 12de Feest van de Buren plaats. Ook in Brussel organiseren inwoners weer evenementen en feestjes voor de buren, van yogales en barbecues tot jazz en een multiculturele potluck.

Het eerste burenfeest werd in 1999 georganiseerd in een appartementsgebouw in Parijs en verspreidde zich al snel over de stad. In 2003 werd voor het eerst een Brusselse versie georganiseerd.

Bedoeling van de ‘feestdag’ is om mensen op een gezellige en leuke manier in contact te laten komen met andere bewoners van hun straat of buurt. Zo leren ze elkaar beter kennen, en dat moet de onderlinge solidariteit en hartelijkheid bevorderen.

Een groepje bewoners uit de Etterbeekse Stationstraat, in de buurt van het Jubelpark, organiseert vrijdag bijvoorbeeld een tapasaperitief met darts en petanque. In het pand op de hoek van de Kroonlaan en de Graystraat in Elsene kunt u dan weer tussen 17 en 19 uur gaan luisteren naar een jazzpianist en –contrabas.

Inwoners van een multicultureel wooncomplex met 190 appartementen aan de Mutsaardlaan in Laken nodigen hun buren uit eten mee te brengen dat typisch is voor hun cultuur, en in Oudergem vraagt een yoga-vzw de medebewoners van het gebouw langs te komen voor een kennismaking. In de Vlaamsesteenweg slaan handelaars en buurtbewoners de handen in elkaar voor een straatfeest.

Meer info vindt u op dagvandeburen.be/nl.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni