FDF: 'Homans blundert met ambtenaar in gemeenteraad'

© brusselnieuws.be
28/10/2014

Volgens het FDF 'blundert' Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans (N-VA) door een ambtenaar de gemeenteraden en collegezittingen in de Vlaamse faciliteitengemeenten te laten bij te wonen.

Het college komt samen achter gesloten deuren. Behalve de burgemeester en de schepenen kan niemand dit bijwonen, argumenteert het FDF.

Met de aanwezigheid van een Vlaamse ambtenaar wil Homans toezien op de correcte toepassing van de taalwetgeving in de bestuurshandelingen van de gemeenten en het taalgebruik in de zittingen van de gemeenteraden en de colleges. Bovendien zou het tijd en geld besparen doordat klachten niet langer achteraf onderzocht moeten worden, aldus de N-VA-minister.

Het FDF is niet te spreken over die plannen. De aanwezigheid van een voogdijambtenaar tijdens de bijeenkomsten van het college is onmogelijk volgens het Franstalige Vlaams Parlementslid Christian Van Eyken en Kamerlid Véronique Caprasse. Zij herinneren eraan dat het college achter gesloten deuren vergadert. Hoe dan ook gebeurt alles legaal, vinden zij, aangezien alle pv's opgesteld worden in het Nederlands.

Het argument van tijdswinst overtuigt Caprasse, die ook burgemeester is van Kraainem, niet. Zij zegt dat nog nooit iemand geklaagd heeft.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni