© LV

Fans verzamelen tegen opdoeken FM Brussel

© brusselnieuws.be
09/06/2015

Enkele honderden fans van FM Brussel zijn samengekomen op het Flageyplein. Ze protesteren tegen het verdwijnen van de stadsradio. Op sociale media regent het reacties op het verdwijnen van de zender.

De raad van bestuur van de vzw Vlaams-Brusselse Media heeft beslist om stadszender FM Brussel eind juni stop te zetten. Dat hoorde de redactie dinsdagochtend.

De luisteraars van de zender reageren intussen massaal op sociale media. Vele Brusselaars roemen de multiculturele insteek van de zender, de eigenzinnige muziekkeuze en de kwaliteit van de reportages en lokaal nieuws.

“Dat @fmbrussel er moet mee stoppen is zo verschrikkelijk droevig. Kweekvijver voor talent en eigenzinnige muziekkeuze: weg”, tweet Radio 1-presentator Xavier Taveirne, die zijn carrière begon bij FM Brussel. Op de protestpagina op Facebook zegt hij: "Ik was al verliefd op de radio maar op FM Brussel ben ik er echt van gaan houden. Nergens heb ik met meer vrijheid radio durven en kunnen maken. Zoveel talent zien passeren. Ik zie ze nog altijd: omdat ik er nog altijd mee samen werk of omdat ik ze ook graag ben gaan zien. Ik ben niet van de logo's of de merken, maar FM Brussel oversteeg beide. En dus bloedt mijn hart vandaag."

'Schrap Brusselaars in Vlaams Parlement'
“Schrap maar de 6 Brusselaars in Vlaams Parlement en schaf VGC maar af als jullie #fmbrussel niet kunnen redden. Overbodigheid bewezen dan”, schrijft ULB-socioloog Dirk Jacobs. Hij noemt het schrappen van FM Brussel “een onverdedigbare stommiteit”. De Erasmushogeschool Brussel spreekt van een "schande."

Via sociale media werd ook opgeroepen tot een steunbetoging voor FM Brussel op het Flageyplein, waar de redacties van de Vlaams-Brusselse Media gevestigd zijn. Vanaf 17 uur kwamen daar enkele honderden mensen op af.

Inmiddels zijn fans van FM Brussel ook een petitie gestart tegen het verdwijnen van de zender.

Vlaams-Brusselse Media

De hervormingsplannen voor de Vlaams-Brusselse Media deden heel wat stof opwaaien omdat stadsradio FM Brussel zou verdwijnen. Zover komt het voorlopig niet. In dit dossier vindt u alle bijdragen over de kwestie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene, Samenleving, Politiek, Vlaams-Brusselse Media

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni